Review: Freeman Black Sugar & Charcoal Mask

Здравейте!

Ех... Freeman, за тази маска се носят легенди, защото на всеки срещнат му обяснявам колко е велика. И на вас не веднъж или два пъти съм Ви споделяла в клипове и публикации, колко добра е всъщност и чак ме хвана срам, като видях, че ревюто си седи скрито в чернови, а аз съм пропуснала да го напиша.

Така че ... време е! Да прочетете за фантастичната, магична, полираща маска за лице с активен въглен и (не) черна захар от Freeman.


Формулата е кремообразна, лепкава, гъста, захарна смес. Логично, щом основната съставка е захароза или казано на по-разбираем език- бяла захар. Тук веднага възниква въпросът у мен, а къде е кафявата захар от името на маската, но след това решавам, че са разчитали на черния цвят на активния въглен, смесен с бялата захар и ето имаме си черна захар, заблуда на противника, с други думи купувача дето не чете етикетите- успешна. Ама нищо де, ще им го простя това на хората от Freeman и се надявам хубавият списък от съставки да присъства наистина в маската.

Има лек сладък аромат. Цветът е черен, но не цапа. И има сладък вкус, отново, защото е от захар (каква изненада само) и все пак не препоръчвам да се яде.


Реших да споделя набързо как я използвам, защото на опаковката не е написан точно моя метод, а стандартният. Този който Ви идва на ум всъщност не действа толкова добре, колкото случайно откритият от мен.

Специфичното е това, че нанасям от полиращата маска с кафява захар и активен въглен под душа, на почистена кожа. Малко преди да приключа с къпането слагам от маската на загрятата от водата и парата в банята кожа. Влагата е отворила порите, топлината разтапя леко захарта, след няколко минути започвам леко да разтривам останалата захар, защото голяма част вече се е разтопила и правя съвсем нежен пилинг. Забравих да спомена това, че нанесена на кожата маската има лек загряващ ефект, който привлича още повече кръв в зоната на лицето.

След като изплакна всичко, кожата е мека, свежа, озарена, освежена и така мога да изброявам дълго време. Резултат има и се вижда. Не е само да прави пилинг, повече е.

Използвам полиращата маска 1-2 пъти в седмицата, а ефектът и е пристрастяващ.

Води се, че има двойно действие. Активният въглен почиства кожата и контролира омазняването, докато захарта прави пилинг и я освежава. Като аз съм съгласна и с двете неща. Подходяща е за всеки тип кожа, а за по-мазната е просто идеална.


Съдържанието:
- sucrose, propylene glycol, carbon (activated charcoal), kaolin musa sapientum (banana) fruit extract, cocos nucifera (coconut extract), zingiber officinale (ginger) root extract, psidium guajava fruit extract, cymbopogon schoenanthus extract, carica papaya fruit extract, maranta arundinacea root extract, rubus idaeus (raspberry) fruit extract, santalum album (sandalwood) extract, macrocystus pyrifera extract, nasturtium officinale extract, aleurites moluccana extract, lavandula angustifolia (lavender) oil, carbomer, fragrance (parfum), iron oxide.

Има захароза, пропилен гликол, активен въглен, каолин, екстракт от банан, кокос, джинджифил, гуава, папая, малина, сандалово дърво, лимонена трева, арарут, кафяво водорасло, поточарка (някакво цвете), кукуи, лавандулово масло, карбомер, което е полимер, изкуствени аромати и железен оксид.

С една дума изненадващо добро съдържание, направо съм впечатлена. Без парабени и минерални масла.


Като заключение ще кажа, че определено маската ме изненада и задължително ще я купя отново. Изхабих я преди повече от месец и знам, че ми липсва страшно много. Съдържанието също се оказа отлично, а това, че използвах опаковката до последната капка и даже я рязах, само може да Ви говори колко много ми хареса тя.


Freeman Black Sugar & Charcoal Mask- 250 мл. цена: около 10 лв.

Имате ли си любима маска на бранда?

Love,
Snejana

You May Also Like

3 коментара

  1. От къде може да се закупи?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. В Елитис я има със сигурност, продават марката още и в Ремедиум или ДМ (но там няма голямо разнообразие).

      Изтриване