Контуриране с Essence /// My Favourite Tauping Review

Здравейте!

С така модерната тема за контуриране и с неоткриваемата пудра на NYX направих малко откритие със сенките за очи на Essence от серията им I love nude, цветът се оказа страхотен за придаване на контур на лицето, а формулата на цялата серия е "един път"...


Серията I love nude предлага 6 различни цвята печени сенки за очи. Още в първия момент, когато видях My Favourite Tauping знаех, че няма да ги използвам само за очите.

Формулата е много фина, пигментна и с нея се работи лесно. Не се разпрашават. Възможно е да се напукат (страничен ефект на "печените" продукти) Може да се използва както сухи, така и мокри. Нанасят се еднакво лесно както на лицето, така и на очите.  My Favourite Toauping е прекрасен цвят за сгъвката на окото и е чудесно допълнение към всеки грим, бих го нарекла must have нюанс за всяка една колекция. И също така е подходящ за контуриране.


Ако имате много светла кожа е трудно да се намери подходящ цвят, който да придава естествен контур на лицето е  My Favourite Tauping  може би е подходящ и за вас.

 Според мен малко се преувеличава манията със специалните пудри за контуриране през последната една година, защото има много нюанси кожа, които съвсем спокойно и даже е желателно да използват обикновен матов бронзант за тази цел. Цветът taupe е подходящ само за много светлата кожа и лесно може да изглежда като мръсно петно, ако цветът не е подходящ за вас. Дори в момента, веднага след като лицето ми хвана първите слънчеви лъчи този сиво-кафяв цвят вече не ми върши работа, но пък в началото на пролетта, когато бях станала прозрачна придаваше много естествена сянка на лицето.


Състав: TALC, MICA, NYLON-12, CAPRYLIC/CAPRIC TRIGLYCERIDE, ISOSTEARYL SEBACATE, DIISOSTEARYL MALATE, PENTAERYTHRITYL TETRAISOSTEARATE, MAGNESIUM ALUMINUM SILICATE, DIETHYLHEXYL SODIUM SULFOSUCCINATE, LAUROYL LYSINE, SODIUM DEHYDROACETATE, DISODIUM STEAROYL GLUTAMATE, GLYCERYL STEARATE, PEG-75 STEARATE, VP/EICOSENE COPOLYMER, ALUMINUM HYDROXIDE, PHENOXYETHANOL, CI 77007 (ULTRAMARINES), CI 77491, CI 77492, CI 77499 (IRON OXIDES), CI 77891 (TITANIUM DIOXIDE).


Като заключение ще кажа, че тези сенки/пудра за контуриране се превърнаха в must have, не само формулата е прекрасна, но цветът е многофункционален (лице, очи, тяло), а също така цената им е ниска, качеството добро и се намират лесно.

Essence- I love nude цвят  My Favourite Tauping  сенки за очи- цена: 5,50 лв.

Love,
Snejana

You May Also Like

2 коментара

  1. Чудесно ревю! Благодаря ти за страхотната идея, точно в момента явно няма да ми е ок, но щом пак се превърна в "снежинка" веднага ще се възползвам от съвета ти :)

    ОтговорИзтриване
  2. Много благодаря и няма защо! :)

    ОтговорИзтриване