Review: Banish Acne Scars | Как се използва дермаролер?

Здравейте!

Спомням си как на едно събитие в началото на лятото с "колежки" blogger-ки обсъждахме действието на дерма ролерите и аз им споделих, че много искам да пробвам, защото това е един от най-добрите начини за подобряване на цялостното състояние на кожата, премахване на пигментни петна и фини линии.

За Banish и дерма ролера:
- продуктите на Banish са произведени в Лос Анджелис. Основателят на компанията е youtube-ър на име Дейзи, в политиката на Banish тя залага на естествения начин на лекуване и възстановяване на кожата, за това използва само натурални съставки в кремовете и серумите.

Дерма ролера се предлага в 4 различни варианта в зависимост от резултатите, които искате да постигнете (има и такъв, който е предназначен за тялото). Произведен е от титаний, който е антибактериален и няма опасност да предизвика алергични реакции.

Banish Kit включва дерма ролер и серум с витамин С, също така контейнер за дезинфекция и торбичка за съхранение.


Как действа:
- това, което прави дерма ролера е мезотерапия. Перфорира кожата и позволява на полезните съставки от използваните след това продукти да проникнат по-дълбоко в дермата на кожата. (мезотерапия може да се прави и при стрии и при косопад). "Микроперфорациите сами по себе си представляват контролирани в дълбочина и ширина микротравми, които стимулират кожата да се регенерира. Това е причината успешно да се повлияват следоперативни белези, бръчки, белези след акне, а също и пигментни петна."
Важно е добрата хигиена, за да не постигнете обратния ефект, за това преди и след употреба използвайте спирт за дезинфекция на ролера.

Странични ефекти:
- тъй като реално погледнато при процедурата се извършва пробване на кожата, реакцията след това е зачервяване на лицето. Аз я правя само вечер, на добре почистена кожа. Важно е да се използва слънцезащитен крем на следващия ден, защото кожата е по-чувствителна на UV лъчите.


Противопоказания:
- напълно избягвайте третирането на бенки, брадавици, действащо акне, пъпки, кожни инфекции, розацея, псориазис (с една дума всякакви сериозни кожни проблеми и раздразнения) Също така да се избягва третирането на повърхностни капиляри и пресни белези (може да се използва, когато белезите са зараснала червена линия.

За серума:
- съдържа витамин С, Е и ферулова киселина. Предназначен е за изсветляване на тъмни петна, премахва фините линии, помага за махане на белезите, стяга кожата и и придава свежест. Помага за по-бързото премахване на зачервяването след използването на дерма ролера.

Помага при синтеза на колаген в кожата, витамин С е естествен антиоксидант, ферулова киселина се съдържа в ориза, портокалите и ябълките, помага за стабилизирането на витамин С и също така е антиоксидант.

Нанасям няколко капки и с потупващи движения втривам в кожата на цялото лице и шията. Серумът е много икономичен. Като формула е олиообразен  и мазен, но нанесен на лицето попива сравнително бързо и не се налага да го попивам със салфетка преди да си легна. На следващата сутрин кожата е свежа и хидратирана.


Съдържание:
Glycerin, 99.9% Pure Grade L-Ascorbic (Vitamin C) acid, Aloe Barbadensis Leaf Juice (Certified Organic Filet of Aloe Vera), hamamelis virginiana extract (made from Certified Organic Witch Hazel) Ferulic Acid, Tocopherol (Vitamin E),Rosa Centifolia (Rose) Flower Water, Rosehip Oil, Grapefruit Seed Extract, citric acid.

Съдържанието е отлично. Веган. Не съдържа парабени, минерални масла, силикон, оцветители, без консерванти.


Като заключение ща кажа, че определено виждам ефект от употребата на комплекта. Цялостното състояние на кожата ми се подобри, има по-малко пори и забелязвам, че следите от пъпки изчезват по-бързо.
За щастие не съм имала сериозни белези от стари пъпки, но кожата ми е податлива на поява на пигментни петна и старите, които имах от пъпки, сега ги няма. Което автоматично означава, че за мен  Banish Kit-а определено има ефект.


Гледайте и клипа, за да видите нагледно как точно се използва дермо ролера, защото има специфичен начин на прилагане върху кожата! 
Също така един ролер може да се използва около 10-12 пъти преди да започне да се затъпява!

Banish Acne Scars комплект- дерма ролер 0,5 мм. + 30 мл. серум с витамин С 
цена: 69 $ (може да се поръча от тук, има и информация за поръчка и доставка) 
- пристига за около 1 седмица до България.

Love,
Snejana

*Комплектът е изпратен за проба. Мнението е изцяло мое, не е повлияно от този факт и е напълно безпристрастно! Публикацията не е спонсорирана!

You May Also Like

1 коментара

  1. Изглежда много добре. Чудесно е, че има варианти за справяне с проблемите на кожата на лицето.

    ОтговорИзтриване